02.10.2022, 15:21

Під час відступу з Лимана війська РФ зазнали тяжких втрат, - британська розвідка

лиман

Російські війська, ймовірно, зазнали великих втрат під час відступу з Лиману Донецької області. Втеча з Лимана - також політичний провал для РФ.

Про це йдеться у її щоденному звіті військової розвідки Великобританії, опублікованому вранці 2 жовтня, повідомляє Час Пік.

"Лиман, ймовірно, захищали недоукомплектовані підрозділи Західного та Центрального військових округів РФ, а також контингент добровільно мобілізованих резервістів. Їхні сили, схоже, зазнали важких втрат, коли відходили єдиною дорогою, яка знаходилася в руках Росії", - йдеться у зведенні.

На думку британської розвідки, Лиман має важливе оперативне значення, оскільки він розташований на ключовій ділянці на лівому березі Сіверського Дінця, по якій РФ намагалася встановити нову лінію фронту. Крім того, відступ з Лимана - серйозний політичний провал, адже Донецька область - один із регіонів, який РФ анонсувала "звільнити" та намагається анексувати.

"Далі подальші втрати території на незаконно окупованих територіях майже напевно призведуть до посилення публічної критики та посилять тиск на вище командування", - вважають у Британії.

Читайте також: Лиман повністю зачищений українськими військовими, - Зеленський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк