05.10.2022, 09:41

Готується новий "котел" для росіян: У Сватовому окупанти вгризаються у землю, сподіваючись утримати місто

Луганская, война

Російські окупанти після розгромної поразки під Лиманом сподіваються стримати українські сили у районі Сватового на Луганщині. Для цього вони зігнали до міста спеціалізовану техніку та підтягують підкріплення з "новобранців".

ЗСУ звільнили смт Борова неподалік Сватового. Російська армія спішно формує нову лінію оборони вздовж дороги Р-66 від Сватового до Кремінної. Сватівська окупаційна "адміністрація" запропонувала населенню району "самоевакуюватися" протягом 72 годин. Такі ж розпорядження були щодо Кремінної, Лисичанська та Рубіжного, повідомляє Час Пік.

На думку радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, про звільнення Сєвєродонецька та Лисичанська мова поки не йде, а ось Сватове вже має всі шанси на перемогу ЗСУ. Про це Арестович сказав в ефірі "Фейгін Live".

Такої ж думки й аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), які відзначають успіх українських сил у просуванні на північ від звільненого Лиману.

У звіті ISW йдеться, що українські сили зміцнили свої позиції, звільнивши від окупантів Борову, Шейківку, що за 35 км на захід від Сватового, а також Ізюмське та Дружелюбівку за 25 км на південний захід від Сватового.

На думку аналітиків ISW, це свідчить про черговий "котел" для російської армії.

Голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко пояснив, чому російські загарбники намагатимуться утримати Сватове. За його словами - це важливий логістичний центр, залізничний вузол та перехрестя доріг, він близький до кордону з РФ, тому такий важливий для окупантів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк