07.10.2022, 20:55

Луганщина готується до відновлення звільнених територій – затверджено план дій

луганская область

Сьогодні, 7 жовтня, було затверджено план дій щодо життєзабезпечення деокупованих населених пунктів на території Луганської області.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, передає Час Пік.

За словами Гайдая, документ передбачає заходи щодо обстеження, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на об'єктах критичної інфраструктури та життєзабезпечення населених пунктів, адміністративних об'єктів і будівель, територій різного типу власності та призначення, прилеглих до населених пунктів.

Передбачається відновлення функціонування комунальних підприємств та мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення.

Крім того, план включає забезпечення функціонування цілодобових стаціонарних та тимчасових пунктів обігріву населення незалежно від суттєвого зниження температури повітря та гуманітарних штабів для забезпечення населення продуктовими та гігієнічними наборами, теплим одягом та ковдрами, будівельними матеріалами.

Під час засідання було вислухано доповіді керівників місцевих районних та військових адміністрацій про підготовчі та вжиті заходи щодо формування матеріального резерву та мобільних груп фахівців, які першими виїжджатимуть на звільнені території для проведення відновлювальних робіт.

Гайдай зазначив, що мешканці звільнених територій з 20 жовтня зможуть отримувати додаткову грошову допомогу.

Читайте також: "Прильоти практично щодня": що відбувається в окупованій Кремінній

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк