14.10.2022, 08:41

Окупанти розстрілюють звільнені села Луганщини: Гайдай про ситуацію в регіоні

У звільнені населені пункти Луганщини поки що складно дістатися, тому що російські окупанти щільно обстрілюють села, з яких відійшли.

Про ситуацію в звільнених населених пунктах Луганщини станом на ранок 14 жовтня розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Він зазначив, що вільного доступу в деокуповані населені пункти в нас нема – ці села росіяни щільно розстрілюють. Окупанти знають, що там залишилося цивільне населення і де саме мешкають люди, та все одно відкривають вогонь.

Обласна адміністрація готова у будь-який момент почати надавати оперативну допомогу людям на деокупованих територіях, напоготові медицина, гуманітарні набори, теплі речі. Але наразі доїхати туди неможливо, влада чекає дозволу від військових.

Після деокупації планується організовувати евакуаційні рейси, аби люди перезимували в теплі – у містах Луганщини системи опалення зруйновані вщент.

За словами Гайдая, зараз з Луганщини можна виїхати через Запоріжжя або через РФ і Балтійські країни. З деокупованих територій вивезти людей можуть лише військові. Проте там залишилися переважно літні люди, які відмовляються залишати свій дім.

Читайте ще:

В одному з міст Луганщини школярів змушують копати окопи для російських військових, - ЗМІ

У Лисичанську кадирівці влаштували "зачистки", шукають диверсантів, - соцмережі

Для мешканців Лисичанська отримання пенсій стало великим випробуванням - відео з міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: