18.10.2022, 22:55

"Евакуація" з Херсонщини: плани окупантів провалюються

херсонская область

На Херсонщині окупанти оголосили "евакуацію" дітей у розрахунку на те, що за ними поїдуть і батьки. Росіяни хочуть створити картинку, нібито українці бояться ЗСУ.

Про це заявила прес-секретар Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в інтерв'ю "НВ", передає Час Пік.

"Те, що вони намагаються проголошувати, це або наративи, які нашіптали їм на вухо їхні куратори, або спроби імітувати турботу про населення. В об'єктивному розумінні це спроба організації певної депортації населення, зокрема, акцент робиться на дітях. Вони розраховують, що якщо вони відвезуть дітей, за ними поїдуть і батьки", - сказала Гуменюк.

Проте, за її словами, місцеві жителі із цим не погоджуються, і списки на евакуацію ніяк не складаються. Гуменюк зазначила, що окупанти хочуть створити пропагандистську картингу для своїх ЗМІ, нібито жителі Херсонщини бояться ЗСУ.

"Але поведінка місцевих жителів абсолютно протилежна. Вони спокійні, зважені, знають про те, як їм потрібно поводитися, щоб не бути ураженими під час нашого вогневого контролю за точками дислокації ворожих військ, і як правильно співпрацювати з силами опору", - додала Гуменюк. .

Читайте також: На Херсонщині окупанти заявили про "добровільне переміщення" мешканців на лівий берег Дніпра

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк