30.10.2022, 14:28

"Росіяни отримали заслужений ляпас": експерт про удар по кораблях ЧФ у Севастополі

Крым, война в Украине

В окупованому Севастополі 29 жовтня пролунали вибухи. Стало відомо про пошкодження військових кораблів Чорноморського флоту РФ. Щонайменше було вражено три кораблі, у тому числі флагман "Адмірал Макаров".

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун ]]>розповів ]]>"24 каналу", що "це – чудовий ляпас, який окупанти" отримали по заслузі", передає Час Пік.

За його словами, росіяни почали поширювати цинічні заяви, начебто кораблі в цій бухті були залучені до "зернового коридору".

"Це настільки цинічна заява. Вони виходять в море під прикриттям зернових караванів, обстрілюють наші міста і хочуть, щоб ми просто закрили на це очі, бо там зерно йде? Такого не буде. Це – ляпас, який вони отримали по заслузі, – зазначив Ягун.

На його думку, з росіянами треба діяти жорстко, оскільки вони розуміють лише мову сили.

Група волонтерів-розслідувачів GeoConfirmed повідомляє, що напередодні безпілотниками було вражено щонайменше три кораблі Чорноморського флоту РФ, у тому числі флагман "Адмірал Макаров".

Були проаналізовані фото та відео, у тому числі кадри з безпілотних надводних апаратів (USV, Unmanned Surface Vehicle), які бродили у гавані та морі біля Севастополя. На думку експертів GeoConfirmed, було задіяно від 6 до 8 безпілотників. Три використовувалися на кораблях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк