05.11.2022, 22:50

На Луганщині ЗСУ знищили батальйон "мобіків", сотні загиблих, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора

Під селом Макіївка у Сватівському районі Луганщини ЗСУ знищили батальйон мобілізованих росіян з Воронезької області.

Про це пише російське видання "]]>Верстка]]>" з посиланням на одного з військовослужбовців, що вижили, Олексія Агафонова, передає Час Пік.

За оцінкою Агафонова, кількість загиблих може перевищувати 500 осіб.

Окупант, що вижив, розповів, що командир батальйону мобілізованих, які проходили підготовку у військовій частині 2079, обіцяв, що військових привезуть до району Сватового, де за 15 кілометрів від лінії фронту вони вступлять до рядів «територіальної оборони». Проте вночі з 1 на 2 листопада весь батальйон привезли на лінію зіткнення і наказали окопуватися і утримувати лінію оборони.

«Нас викинули в посадки, сказали окопуватися, у нас на батальйон було три лопати, забезпечення взагалі ніякого не було. Ми як змогли окопалися, а під ранок почався обстріл — артилерія, „гради“, міномети, коптери, нас просто розстрілювали. Коли все почалося, офіцери одразу втекли. У перервах між обстрілами ми намагалися окопуватися, але нас відразу вичислювали коптери і просто розстрілювали. З 570 осіб цілі 29, ще 12 поранені, решта - все", - розповів Агафонов.

Про сотні загиблих розповіла дружина іншого мобілізованого - Злата. "Загиблих, звичайно, більше половини", вважає вона із посиланням на чоловіка.

Агафонов також додав, що до цього на цих позиціях розбили як мінімум ще один батальйон з мобілізованих. Агафонов розповів, що бачив десятки трупів, у деяких "навіть стирчать з кишень воєнніки".

"По телевізору показують, що все красиво, а насправді тут в Луганській області на передок кидають саме мобілізованих, і коли ми звідти відходили, не бачачи офіцерів, ми йшли вже назад, то бачили, що на третій лінії сидять тільки контрактники і добровольці, а на передку мобілізовані", - розповів Агафонов.

Окупант повідомив, що всіх тих, хто вижив, і новоприбулих групують в нові батальйони і закидають на передок, щоб закрити лінію оборони. За його словами, українці зачистили всю територію, де воювали мобілізовані.

Дружина ще одного мобілізованого, що вижив, Людмила Чорних розповіла, що "мобіки" зараз ховаються в Сватовому і бояться кудись йти, навіть до блокпостів бояться вийти. Керівництво їх кинуло і вони не знають, що робити, просто просять допомоги.

Родичі кількох мобілізованих, які потрапили під обстріл, у суботу влаштували сход біля будівлі воронезької прокуратури, вимагаючи розповісти їм правду про долю близьких. Також вони записали відеозвернення до губернатора.

Читайте також: "Найшвидший чмобік": російський військовий побув на війні в Україні 1 годину 30 хвилин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк