13.11.2022, 07:32

"Люди мерзнуть і хворіють. Стіни в будинках мокрі": Як виживають жителі Рубіжного

Віктор Білий | Всі новини автора

Тимчасово окуповане місто Рубіжне Луганської області у кризовій ситуації. Комунікацій немає. Люди замерзають, а окупанти брешуть про розмінування цих міст. Але ж городяни тим часом уже чують звуки бойових дій.

Про це повідомляє Telegram-канал "Донбас оперативний", передає Час Пік.

Рубіжне стало одним із міст, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів. Вже понад 5 місяців люди живуть у нелюдських умовах. З настанням холодів ситуація лише посилюється.

"У місті електроенергії немає. Люди мерзнуть у квартирах та хворіють. Стіни від газу мокрі", - пишуть очевидці.

Містяни чують звуки бойових дій. Повідомляють про "прильоти".

"Сказали, що було два прильоти. Окупанти хочуть робити обвалку з мішків із піском навколо трансформатора, оскільки техніки немає", - повідомляють жителі міста.

Люди, які виїхали з Рубіжного через обстріл, іноді приїжджають до окупованого міста, щоб перевірити свої квартири чи відвідати рідних. Те, що вони бачать у "звільненому" місті - шокує їх. У мережі часто з'являються розповіді людей, які побували у "руському мирі".

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай раніше повідомляв, що в Луганській області вже деокуповано 11 населених пунктів.

"Просування ЗСУ є, але не таке стрімке як в інших областях. Окупанти продовжують окопуватися та мінувати все довкола", - сказав Гайдай.

Варто зазначити, що підтвердити або спростувати інформацію із соціальних мереж на цей час неможливо. Час Пік продовжує стежити за ситуацією в регіоні.

Читайте також: "Пекло, багато прильотів": що діється в окупованій Кремінній

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк