26.11.2022, 17:36

Розбиті квартири, холод, проблеми з газом, світлом та опаленням: як живе окупований Сєвєродонецьк

как живет оккупированный Северодонецк

Із приходом голодів та негоди жити в окупованих містах Луганщини стало ще важче. Люди, що залишилися в окупації, усвідомлюють, що пережити цю зиму зможуть не всі.

На окупованих територіях Луганської області залишилися не лише "почекуни" та любителі "руського миру". Чимало жителів не змогли виїхати за станом здоров'я, інші побоялися залишати свої будинки, а діти просто стали заручниками рішення дорослих, повідомляє Час Пік.

Тепер усім їм доводиться думати, як пережити зиму в містах, де за великим рахунком немає світла, води, газу та опалення. А у багатьох немає навіть даху над головою.

Є люди, які готуються зимувати у підвалах зруйнованих будинків. Інші ламають голову, як жити у квартирах, де немає стін та вікон, а зі стелі ллє дощ.

Часто в коментарях можна зустріти злі фрази "почекунів": "ви все брешете", "тут добре" та "у нас все є". Ніхто не сперечається, що купці любителів "руського миру" вдалося пристосуватися, влаштуватися на "тепле містечко" або отримати якісь пільги, підлизавшись до нової "влади".

Йдеться про старих та дітей, які стали заручниками війни. Чомусь ніхто з них не кричить, що вони "щасливі"...

Telegram-канал "Сєвєродонецьк" представив добірку відео, де показано, як виживають люди в окупованому Сєвєродонецьку. У когось повернеться язик сказати, що жити при окупаційній "владі" стало краще?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк