28.11.2022, 16:16

Нерентабельно утримувати: окупанти готуються до масового закриття шахт на Донбасі

Віктор Білий | Всі новини автора

На тимчасово окупованій території Донбасу росіяни готуються до масового закриття вугільних шахт. Це пов’язано з мобілізацією більш ніж половини працівників та тим, що не обробні підприємства є невигідними для підтримки.

Про це повідомляє Східна правозахисна група людини у Facebook, передає Час Пік.

"На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей працює комісія з енергетики РФ, яка оцінює вугільні шахти. За попередньою інформацією, чиновники вважають вугільну галузь регіону безперспективною та нерентабельною", - йдеться у повідомленні.

За даними правозахисної групи, комісія зробила висновок, що вугільна галузь нерентабельна через те, що 65% працівників мобілізовано на підприємствах нема кому працювати, а підтримка непрацюючих шахт надто дорого коштує.

Правозахисники додали, що чиновники РФ розробили план закриття шахт у 2023 році. Закриття планують провести на початку року, щоб не створювати негативний ефект на виборах у РФ восени 2023 року.

Окупанти вже почали вивозити обладнання з шахт в окупованому Довжанську на Луганщині. Устаткування везуть до Красноярського краю в Росії.

Читайте також: Окупанти перешкоджають виїзду мирного населення та готують мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк