01.12.2022, 18:29

Тепер не можна дізнаватися, що у Сєвєродонецьку: на окупованій Луганщині "набули чинності" нові заборони РФ

рот

З 1 грудня за указом ФСБ РФ набирає чинності заборона на публікацію інформації про будь-які умови служби в російській армії, її потреби, забезпечення, відсутність підготовки. Також не можна оцінювати та прогнозувати розвиток військово-політичної обстановки.

Сепаратистські Telegram-канали та чати Луганської області вже "відреагували" на заборону, передає Час Пік.

Так, в одному з чатів адміністратори дали чітку "інструкцію" про те, що можна і не можна публікувати. Зокрема користувачі мережі не зможуть вказати, що на окупованих територіях регіону щось не так, навіть якщо це стосується потреб мирних жителів.

Користувачі мережі вже відреагували на нововведення. Виходить, що тепер ставити питання про те, що відбувається, наприклад, у Сєвєродонецьку не можна. 

Вже з'явилися повідомлення, в яких значиться, що у Сєвєродонецьку нібито "все по-іншому", на відміну від Лисичанська. Хоча й у Лисичанську про проблеми говорити не можна. Хоча б через відсутність стабільного зв'язку та інтернету.

Варто зазначити, що раніше до списку стоп-слів для російських ЗМІ потрапили "ЗСУ", "бавовна", "мобіки". Про військове керівництво України росіянам дозволено говорити лише з прив'язкою до словосполучення "західні куратори Києва".

Читайте також: Поїздка вулицями Сєвєродонецька: у мережі з'явилися нові відео з міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк