04.12.2022, 07:02

HIMARS відрізають логістику ЗС РФ: ЗСУ затягують петлю навколо Криму. Мапа

Віктор Білий | Всі новини автора

Українські Сили оборони затягують петлю навколо Криму. Лінія постачання від Ростовської області через Маріуполь та Бердянськ вже частково прострілюється HIMARS.

Про це заявив колишній командувач військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес виданню New Debate, повідомляє Час Пік.

"Одна з переваг звільнення Херсона полягає в тому, що в радіусі дії HIMARS та іншої високоточної далекобійної артилерії ЗСУ тепер опинилися обидва береги Дніпра", - сказав Ходжес.

Він додав, але більш важливе, в зоні досяжності снарядів HIMARS виявилася російська логістика, за допомогою якої поповнюються запаси нової техніки, палива та боєприпасів у Криму через наземний маршрут уздовж Азовського моря.

"Це дуже важливий крок, щоб затягнути петлю навколо Криму. Контрнаступ ЗСУ в районі Херсона - це праве крило. Зусилля, які розпочалися на початку вересня у Харківській області й продовжуються у напрямку Донецька, Луганська та Маріуполя, - це ліве", - зазначив Ходжес.

За оцінками експерта, два ці контрнаступальні угруповання ЗСУ зімкнуться в Криму.

У росіян лише дві лінії постачання, які ведуть до Криму. Перше - Кримський міст, значно пошкоджений під час атаки. Ще одна лінія постачання тягнеться від Ростовської області через Маріуполь та Бердянськ. Цей район вже зараз частково знаходиться у радіусі дії HIMARS.

Контрнаступальна кампанія ЗСУ має ізолювати Крим та відрізати логістику.

"Єдиним можливим способом доставити або вивезти будь-що з Криму скоро будуть кораблі, які, звичайно, вразливі", - зазначив експерт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк