04.12.2022, 21:03

Катування та страти на Донбасі: які звірства творять російські окупанти (фото 18+)

пыточная

Сьогодні, 4 грудня, у мережі з'явилися фото з публічно страченими мирними жителями Луганської області, які нібито передавали відомості ЗСУ. Голова ОВА регіону Сергій Гайдай повідомив, що інформація перевіряється.

А поки встановлюється достовірність інформації, головний редактор інтернет-видання "Трибун" Олексій Артюх ]]>у Twitter]]> нагадує, що тортури жителів Донбасу почалися не зараз, а ще 2014 року, передає Час Пік.

Артюх зазначає, що була не лише "Ізоляція", і він спілкувався з багатьма людьми, які пройшли через пекло тортур.

"Ось, наприклад, наш друг В'ячеслав Бондаренко (Слава Бо) після катувань у підвалі захопленої будівлі СБУ у Луганську. Це фото було зроблено за тиждень після звільнення", - пише Артюх і показує фото.

"А ось уродженець Донецька, священик Сергій Косяк, якого по-звірячому били за те, що він проводив у місті молитовні марафони. Інші учасники акції мали подібні сліди тортур", - додає Артюх.

Також він розповів про знайомого мешканця Рубіжного, який зник ще у березні 2022 року. Чоловік лише фіксував руйнування в місті.

"Під час зачистки Рубіжного викрадали людей, вели з мішками на голові. Деяких розстрілювали в лісосмузі. Є маса свідчень очевидців, але на камеру це не фіксувалося. Пощастило тим, кого кадировці просто били прикладами по голові на штабі, а потім відпускали", - зазначає головний редактор "Трибуна".

За його словами, після звільнення Рубіжного відкриється та сама картина, що й у Бучі, Ізюмі чи Лимані.

"Перехожих розстрілювали за картинки в телефоні, бюджетників під загрозою розправи примушували йти на співробітництво, а підприємців - перереєстровуватися. Викрадення, муки, страти, згвалтування - цей список можна продовжувати без кінця", - підсумував Артюх.

Читайте також: Публічна кара цивільних на Луганщині: Гайдай відреагував на інформацію (фото 18+)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк