07.12.2022, 11:58

"Зуби дракона" вже посипалися: На Луганщині почали руйнуватися бетонні укріплення на "Лінії Вагнера"

"Линия Вагнера"

Російські окупанти ще не встигли добудувати лінію оборони на Луганщині, а бетонні піраміди – т.зв. "зуби дракона" на "Лінії Вагнера" вже почали розсипатися.

На Луганщині нову лінію оборони протяжністю 85 км, що складається з рвів, "зубів дракона" та мінних полів, російські окупанти почали будувати наприкінці жовтня. Вони сподіваються, що т.зв. "Лінія Вагнера" зупинить наступ ЗСУ, повідомляє Час Пік.

Проте, ще до закінчення будівництва оборонної лінії та масштабного наступу ЗСУ "зуби дракона" почали розсипатися.

Бетонні фортифікаційні споруди, встановлені окупантами в тилу тимчасово окупованої території Луганщини, почали розвалюватися без зовнішнього втручання. Цей факт підтверджують фото, оприлюднені у Twitter аналітиками Oryx (нідерландський сайт оборонної аналітики та дослідження військових дій, що збирає інформацію з відкритих джерел).

"Зуби дракона, встановлені як частина оборонної лінії Росії, розвалюються ще до того, як у полі зору з'являється український танк", - зазначають аналітики.

На фото видно, що більшість розставлених у полі бетонних пірамід вже втратили гострі верхівки та розвалюються. Ймовірно, справа у матеріалі, з якогого вони зроблені.

Для порівняння дослідники Oryx навели зображення "зубів дракона", що пережили Другу світову війну.

Як раніше зазначали експерти, в цілому, фортифікації, зведені окупантами на Луганщині, навряд чи будуть ефективними на полі бою.

новости соцсетей

Читайте також: На Луганщині російські окупанти насильно вивозять дітей до Чечні на "перевиховання"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк