09.12.2022, 21:33

Гайдай розповів, у якому році буде звільнено всю територію Луганської області

луганская область

Всю територію Луганської області ЗСУ зможуть звільнити у 2023 році. Це не буде легко через ретельно підготовлені позиції окупантів.

Такий прогноз дав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ]]>інтерв'ю ТСН.ua]]>, передає Час Пік.

"Важко буде, тому що немає вже ефекту несподіванки, вони (російські війська - ред.) вже підготувалися досить ретельно. Вони зробили там величезну кількість захисних споруд, і окопи, і доти, і все поставили, і все замінували", - пояснив Гайдай.

Також глава Луганщини назвав населені пункти, в яких ЗСУ буде особливо тяжко.

"У нас є кілька складових, де нам буде важко. Ось зараз - Сватово-Кременна: вони там ретельно окопалися. Другий - це така захисна ланка росіян навколо Старобільська. А потім - у нас є лінія розмежування з 14-го року і там у них дійсно хороші позиції, там все забетоновано, і там так само буде важко. Але між ними - це сільська місцевість. Там немає такої фортеці, як місто. Хто перебуватиме у Старобільську, той контролюватиме всі траси, всі дороги, тож з логістикою у них будуть проблеми", - зазначив Гайдай.

За його словами, визволення Луганщини - "не швидка історія".

"Тому я так і планую, що, швидше за все, до Нового року буде деокупація певного населеного пункту - Сватово чи Кремінна. Далі до кінця зими ми зможемо звільнити Старобільськ. А далі вже виходимо на лінію розмежування, та й побачимо, що відбуватиметься на той час взагалі в Росії в принципі. Я думаю, що 23-го року ми абсолютно можемо звільнити всю Луганську область", - прогнозує Гайдай.

Читайте також: Гайдай назвав терміни, коли чекати хороших новин про звільнення Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк