17.12.2022, 14:13

На Луганщині окупанти змушують підприємців змінити реєстрацію, - Генштаб

Віктор Білий | Всі новини автора

На Луганщині окупанти продовжують чинити тиск на місцевих підприємців і змушують їх перереєструвати бізнес за законодавством РФ.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ, передає Час Пік.

"У Луганській області окупанти продовжують чинити тиск на місцевих підприємців та змушують їх перереєструвати бізнес за законодавством Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

В Україні ж для того, щоб не платити зайвий ПДФО, підприємцям, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях і планують продовжити діяльність, радять змінити місце реєстрації.

Адже при нарахуванні (виплаті) ФОП, місцеперебування чи місцем проживання яких є тимчасово окупована територія (незалежно від системи оподаткування), доходу від підприємницької діяльності підприємство та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, зобов'язані утримати ПДФО біля джерела виплати.

ФОП, місце проживання якої зареєстровано на тимчасово окупованій території, для застосування пп. 38.9 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ має звернутися до державного реєстратора та перереєструвати місцеперебування на території, підконтрольній Україні.

Читайте також: "Окупанти щось приховують": у мережі показали дорогу Сєвєродонецьк-Кремінна

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк