03.01.2023, 13:30

Переселенця з Сєвєродонецька, який хотів воювати на боці "кадировців" засуджено на 5 років

Переселенец из Северодонецка, который хотел воевать на стороне "кадыровцев" осужден на 5 лет

Переселенець із Сєвєродонецька, який хотів воювати разом із "кадировцями" проти України, отримав п'ять років позбавлення волі.

Вироком суду чоловіка визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.ч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Черкаської обласної прокуратури, передає Час Пік.

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури підтримано публічне звинувачення у кримінальному провадженні щодо переселенця з міста Сєвєродонецьк Луганської області, який з моменту повномасштабного вторгнення РФ на територію України, проживав у Черкаській області як внутрішньо переміщена особа та виявляв бажання воювати проти України.

Доведено, що обвинувачений за мотивами неприйняття існуючої української влади та схвалення дій РФ серед свого оточення висловлював твердження, що полягали у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України.

"Зокрема найбільш кричущими його висловлюваннями були наступні: "У меня украинцы все забрали. Мой долг воевать с ними пока дышу. Пока дышу"; "Хуже фашистов"; "Я скажу [Кадырову], что я ненавижу украинцев, что они шайтаны, демоны", - йдеться у повідомленні.

Читайте новини регіону:

"На це можна дивитися вічно!": У Сватовому ЗСУ знищили великий склад з БК російських окупантів

Бої на околицях, купа трупів "мобиків", "прильоти" по місту: В окупованій Кремінній "починається пекло"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк