24.01.2023, 13:05

"Продався за автомобіль": священник-зрадник Лисичанського храму, який повернувся з полону, на відео вихваляє окупантів

Віктор Білий | Всі новини автора

На пропагандистських ресурсах з'явилося відео з обміняним із полону священника-зрадника Лисичанського Свято-Тихвінського храму Андрієм Павленком.

На кадрах він показує руйнування храму, які зробили війська РФ, при цьому звинувачує Україну та вихваляє окупантів, передає Час Пік.

"Я прибув до міста Лисичанська у свій храм на честь Тихвінської ікони Божої Матері. Привіз гуманітарну допомогу парафіянам та городянам Лисичанська. Я був 8 місяців у полоні й прибув у свій прихід. Ось бачимо наслідки українських обстрілів", - розповідає пропагандистському ЗМІ зрадник.

Наприкінці відео він дякує окупантам за подаровану йому машину.

У мережі бурхливо відреагували на це відео від пропагандистів:

"Продався за автомобіль",

"Як ти міг бачити, коли ти був у полоні",

"Перевертень у рясі. Має пристрасть до антикваріату".

Нагадаємо, що протоієрей Андрій Павленко був настоятелем Лисичанського Свято-Тихвінського храму УПЦ МП. Він передавав військовим РФ інформацію про бойові позиції українських Сил оборони на території міста, а також у районі Сєвєродонецька. Крім того, інформував кураторів про місцевих патріотів, які потенційно могли чинити опір окупантам.

Служба безпеки України затримала зловмисника у квітні 2022 року. Слідство встановило, що священника завербували співробітники ФСБ ще 2014 року під час поїздки до Росії.

14 грудня 2022 року Україна в рамках обміну полоненими передала Росії священника УПЦ МП Андрія Павленка, який отримав вирок за державну зраду.

Читайте також: У Лисичанську вбили та пограбували пенсіонера, - поліція Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк