25.01.2023, 11:30

"Героїчні кадри" ремонту водогону в Лисичанську від окупантів - очевидно води не буде ще довго

Марина Началова | Всі новини автора
Водогін Лисичанськ

Вода в Лисичанську зникла у квартирах мешканців ще на весні минулого року, як тільки російські війська почали бити по комунікаціях міста. Після окупації міста, попри гучні заяви "нової влади", мешканці досі без води. 

Чергові кадри "боротьби" зі зневодненням Лисичанська опублікували російські пропагандистські медіа, передає Час Пік.

Вода в Лисичанську на вагу золота, бо її немає. Після зруйнування насосних станцій в Білогорівці, окупанти намагаються вигадати нові шляхи постачання води до міста. Частину проблем можна вирішити, якщо заживити водопостачання з боку Сєвєродонецька, що "нова влада" і робить. 

Але мало заживити, треба ще й довести до споживача. От тут і починається квест. 

З водогонами в Лисичанську завжди були проблеми: зношені труби не мінялись роками, а тут ще й війна добила їх остаточно. 

"Трубопровід не ремонтувався тільки в Лисичанську споконвіч, чомусь в Рубіжному та Сєвєродонецьку такого немає, там щорічно міняли труби й не тільки там і в інших містах, подивіться. Проблема в тому, що як була ганебна влада у нас в місті, так вона і залишилась, нічого в цьому місті не змінюється. Коли Дунаєва обирали й він не хотів робити водогін, але на виборах гречку роздавав, а ми стрибали, от тепер без води й сидимо. Зауважте, завжди при владі в Лисичанську були свої - Партія регіонів", - проводить аналіз один з місцевих прихильників окупаційної влади.

Наразі проблеми з водою в місті настільки серйозні, що забезпечити цим ресурсом всіх містян найближчим часом навряд чи вийде. Треба міняти всі труби, а це роботи не на один місяць. 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк