28.01.2023, 08:11

Окупанти змушують мешканців Лисичанська отримувати російські паспорти

Оккупанты заставляют жителей Лисичанска получать российские паспорта

Захопивши нові території на Луганщині, російські окупанти одразу почали нав'язувати свої правила та порядки. Насамперед місцевих жителів змушують отримувати російські паспорти. У такій ситуації опинились й мешканці окупованого Лисичанська.

Звісно, є у Лисичанську так звані "почекуни", які першими з радістю побігли за паспортами РФ. На жаль, у місті їх виявилося чимало. Решті доводиться це робити, щоб вижити, повідомляє Час Пік.

У новинах російські пропагандисти розповідають та показують, як люди "з радістю" йдуть отримувати російські документи. Але вони замовчують, що людей змушують це робити.

Роботи в місті дуже мало й ті, кому пощастило десь влаштуватися, намагаються втриматися. А без російського паспорта людям "світить" звільнення.

"Зв'язувались із родичами у Лисичанську. Кажуть, медпрацівників змушують робити російські паспорти, хто не зробить - звільнення", "Там усіх змушують робити", "Це правда, знаю особисто такі історії", - пишуть люди у соцмережах.

Пенсіонери сьогодні виживають лише завдяки гуманітарці та пенсіям, які призначила окупаційна "влада". Без російського паспорта вони також ризикують втратити ці виплати.

Окупанти роблять все, щоб лисичанам довелося отримати паспорт РФ.

Така сама ситуація на всій окупованій території Луганщини. Як повідомляє Луганська ОВА, в Алчевську вишикувалися черги за російськими паспортами. Під загрозою звільнення мешканці масово кинулися оформляти російські документи, без яких не допускають до роботи.

Перед робітниками металургійного комбінату поставили вибір - звільнятися чи йти за новими документами. Що буде далі з чоловіками, які отримали російський паспорт – знають усі. Їх, як "росіян", відразу ж мобілізують на фронт.

Не виключено, що незабаром й лисичан почнуть масово забирати "на захист" своєї "нової батьківщини"...

Читайте новини Лисичанська:

У Лисичанську з'являться свої "ісландські гейзери": як окупанти хочуть повернути воду та опалення городянам

Красива відеоказка російських пропагандистів, або Як "відроджується" Лисичанськ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк