28.01.2023, 16:27

Наступ на Вугледар та Покровськ: Експерт оцінив загрозу з боку росіян на півдні Донбасу

Мапа бойових дій 2023 р

Країна-агресор готується до затяжної війни на виснаження та нарощує угруповання військ — найбільше їх на Донбасі. Експерти вважають, що це може бути підготовкою до нового наступу з боку окупантів.

Наскільки загрозливою у цьому контексті ситуація на напрямі Вугледар — Курахове — Покровськ, розповів координатор групи «Інформаційний опір», військовий експерт Олександр Коваленко телеканалу Донбас24, передає Час Пік.

Останній тиждень помітно активізувалися бойові дії на півдні Донецької області, а точніше на підступах до Вугледару. Якщо спочатку здавалося, що Росія почала серйозну атаку в цьому напрямку, то згодом це не підтвердилося, принаймні зараз.

"Це наступ, якщо він і відбудеться, матиме сумнівний ефект, а не критично масштабне значення", - підкреслює Олександр Коваленко, - "проте з цим напрямком (Вугледар - Покровськ) може скластися така сама ситуація, як на Бахмутському плацдармі. Росіяни зроблять "перемогу" за захоплення якогось невеликого повністю знищеного населеного пункту, від якого вже не залишилося жодної будівлі. Але більшого зробити вони не здатні".

Проте напрямок Вугледар – Курахове – Покровськ, мабуть, має стратегічне значення для ворога, якщо він планує захоплення всієї Донецької області. Але чи вийде, чи ні в Росії реалізувати свої плани, покаже час.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк