31.01.2023, 20:48

У Мелітополі росіяни почали перейменовувати вулиці, але щось пішло не так

переименование улицы

В окупованому Мелітополі незаконна "влада" взялася перейменовувати вулиці. І якщо зміна українських назв радянськими ще може бути зрозумілою, то рішення дати "нові" назви вулицям, які до останнього називалися на честь радянських діячів, виглядає суперечливо.

Про це міркує український журналіст Денис Казанський у Facebook, передає Час Пік.

"Наприклад, провулки академіка Корольова вирішили перейменувати на честь Куйбишева (хто це бл...ть взагалі?). Так, той самий Корольов - вчений світового масштабу, який Гагаріна в космос відправляв, теж чимось не догодив гауляйтерам Мелітополя. Хоча у самій Росії є ціле місто, назване на його честь.  Але далі там ще крутіше. Вулицю радянського льотчика, героя Другої світової Амет-Хана Султана також перейменували. Назвали "Октябрьская". С...ка, люди, які нам дорікають, що ми не шануємо пам’ять дідів, приходять в Україну і перейменовують вулицю, названу на честь героя СРСР, який збив 39 німецьких літаків. І ще нас називають нацистами… Це якийсь неможливий маразм", - пише журналіст.

Крім того, вулицю Івана Петрова, який керував обороною Одеси від німецьких військ у 1941 році, перейменували на честь Менжинського - одного з найкривавіших злочинців сталінського режиму.

"І щоб ви не сумнівалися, колаборантка Галина Данильченко так і пише, що перейменовані вулиці були названі на честь "українських нацистських ідеологів". Тобто для гауляйтерів Корольов, Амет Хан Султан, Іван Петров - це "нацистські ідеологи", - зазначає Казанський.

Читайте також: Росіяни готуються до контрнаступу на Луганщині, - Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк