01.02.2023, 11:07

Росія знову переоцінює свої військові можливості щодо просування на Донбасі - ISW

Марина Началова | Всі новини автора
ISW

Російські офіційні особи знову переоцінюють російські військові можливості для просування на Донеччині та театрі бойових дій за короткий проміжок часу. 

Про це у своєму звіті повідомляє ISW, передає Час Пік.

У своєму щоденному звіті Інститут вивчення війни, аналізує заяви дієвих осіб з боку Росії та робить висновки щодо можливостей окупантів.

Глава т.з. ДНР Денис Пушилін 31 січня заявив, що російське захоплення Бахмута дозволить Росії просунутися до Краматорська і Слов'янська, обидва приблизно за 40 км на північний захід від Бахмута.

Фінансист Групи Вагнера Євген Пригожин раніше стверджував, що середні темпи російського просування навколо Бахмута становлять близько 100 метрів на добу, і російським військам знадобилося вісім місяців, щоб просунутися від окупованих Попасної в Луганській області та Світлодарська до своїх нинішніх позицій поблизу Бахмута (відстані 25 км та 22 км відповідно). 

Пушилін наголошував, що гіпотетичне захоплення Росією Вугледара дозволить російським військам розпочати наступальні операції на Курахове, Мар'їнку та Покровськ — попри нездатність російських військ захопити Мар'їнку з 17 березня 2022 року, коли Міністерство оборони Росії помилково заявило, що захопило населений пункт. 

Пушилін також стверджував, що російські війська захоплять Авдіївку, але не надав жодних пояснень того, як російські війська прорвуть майже дев'ятирічні українські укріплення навколо населеного пункту. 

Очікування Пушиліна щодо гіпотетичного захоплення Росією Бахмута ще більше демонструють, що росіяни продовжують стикатися з проблемами в точній оцінці часових і фізичних можливостей російських військових.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк