03.02.2023, 08:01

З Лисичанська в РФ окупанти вивезли 50 старшокласників - ЦНС

Луганская, Лисичанск / Скриншот с видео

Російські окупанти вивезли до Татарстану 50 старшокласників із захопленого Лисичанська Луганської області. На території РФ школярів готуватимуть до складання іспитів.

Такий приклад демонструє, що самі росіяни не вірять, що тимчасово окуповані території – це РФ, а отже, необхідно їхати складати державні іспити до РФ. Про це ]]>повідомляє ]]>Центр національного спротиву, передає Час Пік.

Лисичанська було вивезено 50 11-класників для підготовки та здачі ЄДЕ (ЕГЭ). Всіх їх вивезли до Єлабуги (республіка Татарстан). Надалі їм обіцяють безкоштовне навчання у ВНЗ на території рф.

Мета всіх цих заходів асиміляція молоді, а отже знову йде мова про етноцид українців й нищення самоідентифікації", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що на тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують шукати дітей, які вчаться в українських онлайн-школах. Зокрема, у Бердянську вчителі т.зв. російських шкіл провели перевірку телефонів на виявлення відповідного додатку. Також з дітьми проводять розмови аби вивідати інформацію. У разі виявлення факту навчання батьків викликають на профілактичні бесіди, де їм погрожують.

Читайте також: Росіяни продають у порнобізнес викрадених з України дітей - Лубінець

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк