04.02.2023, 23:24

В окупованому Лисичанську збирають гроші на бензопилу та дрова для школи

Ольга Ранська | Всі новини автора
дети

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області колаборанти у владі намагаються демонструвати бурхливу діяльність, спрямовану на забезпечення городян необхідними системами комунікацій, проте головні питання щодо енергозабезпечення, водопостачання та головне – опалення залишаються за дужками.

Зима в самому розпалі, проте діти у холодних шкільних будинках, одягнені по-зимовому – звичні реалії Лисичанська. Опалення немає, як немає навіть коштів на купівлю дров, повідомляє Час Пік із посиланням на місцеві ТГ-канали.

Деякі місцеві активісти вирішили не чекати на милість нової "влади" та кинули клич по соціальних мережах для збору коштів на організацію дров'яного опалення в одній зі шкіл Лисичанська. Так, у регіональних чатах нещодавно з'явилося повідомлення про збір грошей на купівлю необхідних речей для організації навчального процесу для лисичанської школи № 2, що знаходиться в районі вул. Красної, серед яких буржуйка, бензопила та дрова:

"Школа N 2 м. Лисичанська потребує буржуйки, бензопили та дров для опалення класу. Опалення розморозилося. Заняття проводяться в одному класі позмінно. Кількість учнів 150 осіб. Потребуємо коштів на купівлю дров. За все звітуємо. Вчителі працюють безкоштовно", - йдеться у повідомленні.

Ініціатори збору коштів планують зібрати близько 35 000 рублів до 11 лютого та просять відгукнутися всіх, хто хоче допомогти дітям.

При цьому окупаційна "влада" всіляко намагається піаритися на темі "турботи про дітей", влаштовуючи то новорічні ранки в неопалюваних приміщеннях, то уроки музики та малювання в профільних школах. Але хто як не діти, які залишилися жити в Лисичанську, відчувають на собі результати "звільнення", проживаючи кожен день без світла, без води та без тепла.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк