06.02.2023, 16:15

Організаторам "референдуму" на окупованій Луганщині повідомили про підозру

референдум луганская

Чотирьом організаторам "референдуму" на окупованій Луганщині - "головам тервиборчкомів" та "депутатам ЛНР" - повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, передає Час Пік.

Слідством встановлено, що 20 вересня 2022 року, так званою "народною радою ЛНР" ухвалено "Закон про референдум ЛНР щодо входження до складу Російської Федерації на правах суб'єкта РФ". 23-27 вересня 2022 року була організована підготовка та проведення незаконного волевиявлення.

Двоє мешканців м. Луганська, обрані з листопада 2018 року так званими "депутатами народної ради ЛНР ІІІ скликання", голосували за ухвалення псевдозакону щодо "референдуму".

Надалі вони публічно закликали мешканців тимчасово окупованої території Луганської області до проведення та участі у незаконному "референдумі".

Ще двоє мешканців Луганщини в середині вересня 2022 року взяли участь в організації та проведенні "референдуму" на території Луганська та Кремінної. Підозрювані обійняли посади "голів територіальних виборчих комісій".

Фігуранти проводили агітаційні заходи, створювали реєстри виборців, збирали "бюлетені", підраховували їх та оформляли протоколи. Незаконний "захід" за їх участю відбувався безпосередньо за місцем розташування "територіальної виборчої комісії" та у приміщенні одного з місцевих університетів.

Читайте також: Тільки фундаменти та випалена земля: Гайдай показав знищене росіянами село на Луганщині (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк