06.02.2023, 16:51

"Не прийшли б - такого б не було": У Лисичанську відкрився "пункт обігріву"

Ольга Ранська | Всі новини автора
пункт обогрева

В окупованому Лисичанську Луганської області загарбники відкрили перший "пункт обігріву".

Про це повідомила пропагандистська пресслужба об'єднання "Товариство Червоного Хреста" (не має нічого спільного з Міжнародним комітетом Червоного Хреста), передає Час Пік.

Наприкінці зими окупанти вирішили відкрити перший пункт обігріву в Лисичанську, хоча до окупації в місті ніколи не було проблем з опаленням. Відповідний «документ» оприлюднили сепаратистські ЗМІ.

"Команда Лисичанської міської організації "Товариство Червоного Хреста" відкрила пункт обігріву. З настанням холодів така допомога буде дуже доречною. Пункт обігріву призначений для мешканців міста. Там будь-хто охочий зможе відпочити, зігрітися, випити чаю або з'їсти гарячий обід", - йдеться у повідомленні.

пункт обогрева пункт обогрева

Так званий голова лисичанської організації "Червоного Хреста" додав, що в міру можливості різна гуманітарна допомога жителям міста надаватиметься і надалі, але де саме знаходиться цей «райський куточок» - невідомо. 

Учасники місцевих чатів, обговорюючи цю «подію», нагадують, що до початку повномасштабного вторгнення лисичани й гадки не мали, що зіштовхнуться з такою проблемою: 

«Хоч людей годують, не прийшли б - такого б не було», - пишуть люди.

Зима добігає кінця. У зруйнованих містах, зокрема у Лисичанську, люди прожили її у холодних квартирах, чекаючи тепла від окупантів. Деякі навіть змушені були встановлювати у квартирах буржуйки та, щоб хоч якось зігрітися, спалювати меблі

Нагадаємо, нещодавно подібний пункт відкрили в Сєвєродонецьку, але від імені іншої організації. Для сєвєродончан опалення – це найболючіший головний біль. У місті сяк-так  налагодили енерго- та водопостачання, відновили газозабезпечення в деяких районах, але відновити опалення в розбитих будинках просто неможливо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк