18.02.2023, 08:34

Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на Кремінському напрямку: збільшилася кількість атак та обстрілів

Россияне пытаются прорвать оборону ВСУ на Кременском направлении / Фото из открытых источников

Кремінський напрямок залишається "найгарячішим" на Луганщині. Там тривають важкі бої. Суттєвих просувань російсько-окупаційних військ немає, проте збільшилася кількість ворожих атак та обстрілів.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

Він зазначив, що в регіоні суттєво зменшилася кількість "вагнерівців". За словами Гайдая, швидше за все їх утилізували в районі Бахмута та Соледара.

"Більше ми бачимо нові підрозділи з тих "частково мобілізованих", які закінчили двомісячну підготовку в різних частинах РФ та Білорусі. Їх дуже багато привезли до Луганської області, і саме вони йдуть у наступ", - розповів Гайдай.

За його словами, свіжі "мобікі" краще підготовлені, ніж перші окупанти у лютому 2022 року.

На тимчасово окупованих територіях всі лікарні заповнені пораненими окупантами, мирним жителям важко отримати необхідну медичну допомогу.

Тим часом, росіяни продовжують знищувати населені пункти Луганщини. За словами Гайдая, Новоселівське, Макіївка та Куземівка розбиті вщент

Гайдай про ситуацію на Луганщині станом на ранок 18 лютого:

Читайте також: "Вагнер" стали душити: "вагнерівці" скаржаться, що повністю відрізані від постачання боєприпасів і просять допомоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк