17.02.2023, 08:44

"Вагнер" стали душити: "вагнерівці" скаржаться, що повністю відрізані від постачання боєприпасів і просять допомоги

"вагнеровцы" жалуются, что полностью отрезаны от поставок боеприпасов и просят помощи

Найманці ПВК "Вагнера" скаржаться, що їм нема чим воювати. Вони відкрито звернулися до Міноборони РФ та ввічливо попросили боєприпаси для танків, гаубиць та мінометів.

Відео, на якому "вагнерівці" скаржаться, що "цілком відрізані від постачання боєприпасів", з'явилося у мережі 16 лютого, його ]]>опублікував ]]>Telegram-канал "Розвантаження Вагнера", повідомляє Час Пік.

Пізніше господар ПВК Євген Пригожин заявив, що ролик зняли та виклали "чудові бійці". Він підкреслив, що своїми діями вони не дискредитували російське оборонне відомство. Також він заявив, що поговорив з кадировським командиром Апті Алаудіновим, і той нібито пообіцяв "вагнерівцям" міни та снаряди.

Журналіст Денис Казанський звернув увагу, що "вагнерівці", які до цього відверто ображали начальника генштабу РФ Валерія Герасимова, наразі звертаються до міноборони РФ як до "друзів та колег".

"Наїзди Пригожина на російський генштаб привели до закономірного результату. "Вагнер" почали душити.

Тепер колишня сміливість кудись поділася. Якщо раніше люди Пригожина у своєму зверненні називали Герасимова "п**ор та чорт е***ий" (див. друге відео), то тепер просять снаряди виключно ввічливо та запобігливо", - пише Казанський.

Також він зазначив, що "в Z-каналах" бурхливе обурення через те, що Міноборони РФ перестало постачати "Вагнер" боєприпасами. А от вояки "з місцевих" зловтішаються й пишуть, що "вагнерівцям" доведеться тепер побувати в шкурі мобілізованих з "ЛДНР", яким мало не з голими руками доводилося бути учасниками "м'ясних штурмів".

Тим часом, засновник "ЧВК Вагнера" Євген Пригожин скаржиться на нестачу бійців та проблеми з поповненням рядів "вагнерівців" через "жахливу військову бюрократію" в РФ. Також він спростовує заяви російських Telegram-каналів щодо оточення Бахмута.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк