24.02.2023, 11:49

"Азот" готовий до запуску, люди повертаються до міста: російські казки про життя "звільненого" Сєвєродонецька

о жизни "освобожденного" Северодонецка

У російських новинах знову розповідають про те, як "оживає" Сєвєродонецьк, про швидкий запуск "Азоту" та натовп людей, які повертаються в "звільнене" місто.

Російські пропагандисти зняли черговий сюжет про життя окупованого Сєвєродонецька, в якому так званий мер Сєвєродонецька Микола Моргунов розповів про "швидкі темпи відродження" міста, повідомляє Час Пік.

За його словами, 80% споруд у Сєвєродонецьку постраждали під час обстрілів. Сто багатоквартирних будинків буде знесено, і ця цифра може збільшитися після обстеження будівель спеціальною комісією.

Як заявив Моргунов, житлові будинки та відновлені соціальні об'єкти у Сєвєродонецьку забезпечені цілодобовим водо-, газо-, тепло- та електропостачанням.

"Сьогодні місто повністю постачається водою, причому це (режим) 24/7, тобто вода сьогодні подається цілодобово у всі житлові будинки. Те саме і з електропостачанням: всі будинки запитані. Те саме і з газом. Тобто сьогодні все енергоносії: газ, тепло, вода, електрика подаються до всіх житлових будинків міста Сєвєродонецька", - сказав мер.

Скільки непошкоджених будинків залишилося у Сєвєродонецьку й чому місто настільки зруйноване - залишилося за кадром...

На російському ТБ не розкажуть, що до приходу "визволителів" молодий Сєвєродонецьк відбудовувався та розвивався, був багатолюдним, затишним та красивим. Тепер довкола розруха та порожнеча - так виглядає "руський мир"...

При цьому, "мер" Сєвєродонецька розповідає казки про те, що у місто хлинув поток переселенців, які повертаються й заселяються у "відремонтовані" квартири. Але місцеві жителі вже наочно показали, що означає "ремонт по-російськи"...

За словами "мера", у місті зараз мешкає близько 30 тис. осіб. Ось тільки скільки серед них місцевих мешканців? Окупований Сєвєродонецьк наповнений приїжджими будівельниками, російськими військовими, "туристами" з РФ та ОРДЛО, які продовжують гробити місто...

При цьому, Моргунов похвалився, що "хімічний комбінат "Азот", який постраждав у ході бойових дій, готовий до запуску, залишилося вирішити питання з керуючою компанією".

"Були ряд фахівців, які давали оцінку "Азоту". Не хочу забирати хліб у експертів, але на сьогоднішній день підприємство в принципі працездатне, тобто подати туди електроенергію, і з появою керуючої компанії його можна запускати та працювати. І ми на це підприємство покладаємо досить великі надії", - заявив Моргунов.

За його словами, "на підприємстві вдалося зберегти колектив, який з нетерпінням чекає на запуск містоутворюючого підприємства".

"Казки Віденського лісу"...

Читайте новини міста:

"Мертва зона": У мережі з'явилися фото та відео зі "звільненого" Сєвєродонецька

"Вже звільнили. Життя налагоджується": Сєвєродонецькі "почекуни" радісно розповідають про "добре життя"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк