25.02.2023, 12:47

"Пусто. Місто ніби вимерло": в мережі з'явилося свіже відео з окупованого Рубіжного

Рубежное, война

Населені пункти Донбасу, які рік тому прийшли рятувати російських "визволителів", перетворилися на руїни. Міста зруйновані, багато з них безжально стерті з землі.

Майже мільйон мешканців Луганської та Донецької областей лишилося без житла, тисячі людей загинуло. Найбільше з міст Луганщини постраждала Попасна. У Рубіжному та Сєвєродонецьку обстріляно 90% будинків, багато з яких уже не підлягають відновленню, повідомляє Час Пік.

За майже рік після повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти зруйнували чи повністю зрівняли із землею чимало населених пунктів на Донбасі. Журналісти "Радіо Свобода" опублікували супутникові знімки, які наочно показують різницю між тим, як виглядали міста чи селища до 24 лютого 2022 р. та після вторгнення армії РФ.

"Наочно про те, як виглядає "допомога Донбасу" від Путіна. Тупе знищення всього живого.

Будь-хто, хто сьогодні підтримує Росію - підтримує і це тваринне винищення людей", - написав український журналіст Денис Казанський в Telegram.

Серед міст, фото яких опубліковано, є Рубіжне.

Місто Рубіжне потрапило під російську окупацію із середини травня 2022 року й досі там господарюють російські "визволителі". За даними голови Луганської ОВ Сергія Гайдая, місто зруйноване на 90%.

На супутникових знімках можна побачити, як виглядало місто у жовтні 2020 р. та у вересні 2022 року. Окрім житлових будинків, російськими обстрілами зруйновано навчальні заклади – математичний інститут та політехнічний технікум. На фото за жовтень 2020 р. - це будинки із зеленими дахами.

У мережі з'явилося свіже відео із Рубіжного. На кадрах видно зруйновані обстрілами приватні та покалічені багатоквартирні будинки, зруйновані та вигорілі будівлі, російські триколори. Але найбільше вражає відсутність людей, місто ніби вимерло...

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк