27.02.2023, 15:25

Двоє бойовиків "ЛНР" засуджені до 9 та 10 років ув'язнення

прокуратура

До 10 та 9 років тюремного ув'язнення засуджено двох бойовиків "ЛНР", які воювали проти України. Один із них був узятий у полон під Лисичанськом.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

Прокурори довели в суді, що учасники НЗФ "ЛНР" брали активну участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ.

Житель Брянки вступив до лав "4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу Народної міліції ЛНР" у квітні 2019 року. На посаді "стрільця" він виїжджав на бойові позиції вздовж лінії зіткнення, вів вогонь по українських військових, облаштовував ворожі укріплення. На ротаційній основі служив у населених пунктах Фрунзе та Донецький, за місцем дислокації підрозділу - в Алчевську. З початком повномасштабного вторгнення до складу військ "ЛНР" та ЗС РФ брав участь у так званій "спецоперації на Донбасі". У жовтні 2022 року українська армія взяла його в полон під Лисичанськом.

Інший засуджений - мешканець Лутугинського району. 2014 року чоловік пішов служити "старшим помічником мінометного розрахунку" в батальйон "Зоря". Пізніше протягом року воював на посаді "кулеметника" у складі "1-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу Народної міліції ЛНР" з місцем дислокації у селищі Мирне. Він також проходив службу на бойових позиціях, вступав у добові наряди, займався транспортуванням військової техніки. Після закінчення контракту залишив збройне угруповання. У квітні 2022 року став добровольцем окупаційних формувань РФ. Брав участь у наступі на Новотошківку та Лисичанськ, там отримав два поранення. Після лікування продовжив служити на бойових позиціях на Бахмутському напрямку, де вже у вересні потрапив у полон ЗСУ.

Читайте також: Україна навесні буде готова перейти до контрнаступу - Скібіцький

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк