01.03.2023, 19:10

"Червона зона": Очевидці в мережі розповіли про проблеми в'їзду до окупованого Лисичанська

Ольга Ранська | Всі новини автора
блокпост

В'їзд до тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області з середини січня поточного року затруднений тотальним контролем російських загарбників. У мережі очевидці пишуть, що до міста іноді неможливо потрапити навіть із місцевою пропискою.

Про це сьогодні пишуть учасники регіональних чатів, повідомляє Час Пік.

"Сказали, що не пустили тиждень тому за пропискою до Лисичанська. Можете щось сказати з цього приводу? Хочу приїхати додому", - ставить питання один із учасників чату.

Очевидці відповідають, що ситуації бувають різні і "не завжди приємні", і часто свою "правду" доводиться доводити всіма доступними способами:

"Буде скрізь таке. Рідко, але в нас докопувалися... і шмонали машину...",

"Я був у Лисичанську в середині лютого, пустили за пропискою в укр. паспорті без проблем, ввічливо і культурно, а мого хорошого знайомого за два дні до нашого проїзду не пускали, хоча він був у Лисичанську весь цей час і лише їздив одним вдень у Старобільську. Довелося сваритися. Сказав, що він знає всі дороги і додому потрапить 100%, хоч через блокпост, хоч ні, але ночувати буде вдома. І лише після розмови на підвищених, пропустили",

"Червона зона. Місто закрите для "не місцевих".

Інші припускають, що багато що вирішує людський фактор: захотіли – пустили, не захотіли – ні:

"Причина одна - самоврядність місцевих "царків",

"За пропискою, буває, виробляються і не пускають. Людина не один десяток років прожила в Лисичанську, прописка тільки Лисичанська, виїжджала одним днем і зіткнулася з такою ситуацією",

"Ситуацій багато всяких було. На неадекватів надивилися вкрай", - пишуть місцеві жителі.

Нагадаємо, на блокпостах "трикутника" - Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ - російські окупанти посилили контроль та запровадили додаткові заходи безпеки. Тепер тут можуть перевірити все: від багажників машин до телефонів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк