05.03.2023, 08:26

Російські війська не зможуть найближчим часом оточити та захопити Бахмут - ISW

Донбасс, война

Російські сили забезпечили достатню позиційну перевагу для обходу певних частин Бахмута, але ще не змусили українські війська відступити й навряд чи зможуть найближчим часом оточити місто.

Просування росіян у Бахмуті було повільним та поступовим, і це не означає, що російські війська зможуть незабаром оточити Бахмут. Про це ]]>йдеться ]]>у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Як зазначили в ISW, російські війська не зможуть незабаром оточити Бахмут й не зможуть взяти місто лобовими атаками.

Однак, на думку аналітиків ISW, росіянам, найімовірніше, вдалося просунутися досить близько до критичних наземних комунікацій із північного сходу міста, щоб загрожувати українським шляхам відступу у класичному поворотному русі.

"Метою обходу є примушення противника до залишення підготовлених оборонних позицій, і вона відрізняється від мети оточення, що полягає у захопленні та знищенні сил противника. Росіяни, можливо, мали намір оточити українські сили у Бахмуті, але українське командування дало зрозуміти, що швидше відступить, ніж ризикне потрапити в оточення. За оцінками ISW, українські сили все ще можуть утримувати свої позиції в Бахмуті, якщо захочуть спробувати.

Російські сили зазнають великих втрат у ході цих наступів, і оцінки українськими командирами ймовірності того, що вони можуть змусити російські атаки завершитися поблизу або позаду їхніх нинішніх позицій, збалансовані з ризиком втрати доступу до основних шляхів відходу, ймовірно, будуть визначати рішення України залишитися чи відступити", - йдеться у звіті ISW.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк