05.03.2023, 18:02

"Квітка за ціною ковбаси": У мережі розгорілися суперечки, чи потрібні жителям окупованого Лисичанська квіти на 8 березня?

Ольга Ранська | Всі новини автора
завядшие цветы

Життя на окупованих територіях Луганщини схоже швидше на виживання, але навіть і в таких умовах деякі не забувають про свята. Напередодні Міжнародного жіночого дня у лисичанських пабліках розгорілися баталії: чи потрібні людям без елементарних умов цивілізації квіти до свята, яке відзначають 8 березня?

У лисичанських ТГ-чатах нещодавно з'явилося оголошення про виїзну торгівлю квітами, повідомляє Час Пік. Автор оголошення повідомляє, що можна також замовити букет з доставкою родичам або близьким жінкам, що залишилися в окупації:

"8-го березня в Лисичанську торгуватимуть квітами. Торгуватимуть на ШСУ біля колишньої "Шоколадниці", магазин "Сімейний". Є можливість зробити замовлення та привітати своїх близьких. Можлива доставка та фото одержувача з букетом", - йдеться в оголошенні.

Варто зазначити, що дуже небагато учасників чатів оцінили шляхетні пориви організаторів квіткової торгівлі. Враховуючи, що ціни на квіти й у мирному житті напередодні свят, м'яко кажучи, "кусалися", то сьогодні, в умовах російської окупації, в містах, де всі товари продаються за космічними цінами, люди не бачать гострої необхідності робити такий розкішний подарунок, який, до того ж, зав'яне за кілька днів:

"А можна дізнатися ціну? Думаю, на пару палиць ковбаси потягне", - пишуть інтернет-користувачі.

Інші побачили в цьому оголошенні якийсь сумний символізм:

"Квітка за ціною ковбаси? Покласти на могилу зруйнованого життя?"

Проте знайшлися й ті, кому така ідея сподобалась:

"Це не тільки квіточка, це можливість побачити своїх на фото, адже ще і фотозвіт [буде]".

Найпрагматичніші користувачі вважають, що на тлі зруйнованих і досі не відновлених комунікацій, відсутності роботи в Лисичанську, виживання за рахунок подачок у вигляді гуманітарки від російських окупантів та постійних "прильотів" до міста, квіти - це далеко не найважливіший предмет для людей, що залишилися жити в надто небезпечній близькості до лінії фронту:

"Краще для них - виїхати звідти. Але вода, світло і газ було б теж непогано!",

"Бізнес живий, жив і житиме! Квіти - це найпотрібніше для людей, що там залишилися. У мене все".

Читайте також:

"Помер чоловік": У мережі з'явилися подробиці "прильоту" у Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк