06.03.2023, 18:36

Місто, якого більше немає: У мережі з'явилося відео знищеної окупантами Мар'їнки

Оксана Мовчан | Всі новини автора
город

Російськими військами повністю знищено Мар'їнку Донецької області. Місто зруйноване вщент. Ні вцілілої будівлі, ні людей, тільки випалений бетон - кадри, що леденять кров не залишать байдужими жодного українця.

Відео опублікував Telegram-канал ]]>"Донбасс Оперативный"]]>, передає Час Пік.

У мирній Мар'їнці проживало близько 10 000 населення. До приходу "руського миру" місто жило розміреним життям. Але тепер навіть Вікіпедія внесла поправки до інформації про місто.

За рік війни окупанти знищили його повністю, зрівняли із землею. Ще у листопаді минулого року все цивільне населення було евакуйовано, бо жити там просто неможливо.

Сьогодні російські війська не залишають спроб просунутися і систематично обстрілюють населений пункт. Мар'їнка та його околиці – одна з найгарячіших точок на фронті.

"Визволителів" тішить те, що вони зруйнували мирне місто вщент. 4 березня загарбники опублікували знімки зруйнованої Мар'їнки, прокоментувавши свої терористичні дії наступним чином: "Коли ви чуєте слово "апокаліпсис", що спадає на думку? - кінець світу, кінець життя, щось страшне і необоротне, але ось таке зараз".

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram заявив, що Україна зробить усе можливе для того, щоб притягнути до відповідальності винних у знищенні міста.

"Якою має бути розплата росіян за Мар'їнку та інші українські міста? За злочини та вбивства? Трибунал. Санкційний зашморг. Військове знищення на полі бою. Ізоляція. Справедливий перегляд російської історії, включаючи часи Другої світової. Репарація. Демілітаризація. Крах режиму", - заявив Єрмак.

Читайте також:

"Бахмутський трикутник": Чи має Росія потенціал для захоплення міста найближчим часом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: