09.03.2023, 13:55

"Багато нових прильотів. Все літає і свистить над головою": очевидці про ситуацію в Бахмуті

Віктор Білий | Всі новини автора

Бої на Бахмутському напрямі продовжуються. За словами очевидців, бої дуже близько, у місті галасливо, багато нових "прильотів".

Як повідомляє Telegram-канал "]]>Бахмут]]>", у місті шумно. За відчуттями жителів бої дуже близько, повідомляє Час Пік.

"Все літає і свистить над головою. Багато нових прильотів. З укриттів вже практично ніхто не виходить. Відомо про приліт у будинок по вул. Леванєвського 20, 6-7 поверхи з боку Цветмета. На вул. Незалежності, 18 приліт на 2 поверх. Згоріло 2 квартири. Від залізничних колій до 24-ї школи горіло кілька будинків. Біля ЖЕКу по вул. Перемоги горів будинок. Також постраждали будинки 37 і 39 і магазин. По вул. Оборони, 32 постраждали гаражі", - повідомляє Тг-канал.

Як раніше повідомляли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), росіяни не зможуть швидко прорватися за Бахмут, якщо захоплять місто.

Аналітики не спостерігають жодних ознак того, що у російських військових добре оснащений та підготовлений резерв для просування за Бахмут. Більшість російських підрозділів на Донбасі вже беруть участь у наступальних операціях, включаючи російські повітрянодесантні війська, які приєдналися до російського наступу в Бахмуті в січні 2023 року.

"Російський наступ на сході України незабаром досягне кульмінації, якщо російські війська захоплять Бахмут, оскільки російські військові не мають бойової могутності або підкріплень, необхідних для здійснення прориву поблизу Бахмута", - йдеться у звіті.

В ISW нагадали, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 8 березня заявив, що захоплення Росією Бахмута "не обов'язково буде відображати якийсь поворотний момент у війні".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк