10.03.2023, 22:12

У ліквідованого окупанта знайшли цікаву інструкцію

Оксана Мовчан | Всі новини автора
инструкція

На тимчасово окупованих територіях російські "визволителі" з цивільним населенням поводяться по "інструкції", яка "допоможе" їм уникнути відповідальності.

Про це повідомляє Telegram-канал ]]>Сєвєродонецьк Донбас]]>, передає Час Пік.

Щоб уникнути скандалів навколо військових злочинів, окупантам "рекомендовано" діяти за "інструкцією". В одного з ліквідованих російських військових виявлено пам'ятку щодо поводження з цивільними на тимчасово окупованих територіях.

"У разі "нещасних випадків" або смертельних ДТП, скоєних окупантами у стані алкогольного сп'яніння за участю місцевих, щоб уникнути відповідальності, рекомендується представлятися бійцями ПВК "Вагнер", - зазначено в повідомленні.

Ймовірно, така рекомендація надана з метою підірвати «популярність» найманців-«вагнерівців», яка непокоїть військове керівництво РФ.

Крім того, «пам'ятка» містить рекомендації «мати відповідний зовнішній вигляд» і не носити відзнаки та шеврони російських підрозділів, а також «не йти без потреби на контакт» з місцевими жителями й не брати у них продукти.

Водночас росіянам наказується «рекомендувати» українцям дізнаватися інформацію виключно з російських пропагандистських пабліків та телеканалів. У розмові з жителями окупованих територій вони зобов'язані називати військовослужбовців ЗСУ «бандерівцями», «нацистами» та «загарбниками», а також «обов'язково стверджувати, що ми воюємо з НАТО».

Читайте також:

"До вас горгаз": Працівники Старобільського "горгазу" складають списки домівок, де ніхто не живе

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк