11.03.2023, 13:47

Готівковий колапс: В ОРДЛО російські "захисники" вигрібли всю готівку з банкоматів

Ольга Ранська | Всі новини автора
банкомат

На окупованих територіях Луганської та Донецької областей біля банкоматів утворюються космічні черги, бо готівки вистачає тільки для "обраних". Після того, як на прифронтові території приїхало поповнення у лави армії російських загарбників, банкомати не встигають поповнювати, бо мобілізовані вичищають їх до дна.

Про це пишуть підписники ТГ-каналу "]]>Сєвєродонецьк | Донбас]]>", передає Час Пік.

"Кажуть, що в ОРДЛО колапс із готівкою. Банкомати не встигають заповнювати, черги у всіх містах божевільні, люди стоять по пів дня, щоб зняти гроші. Проблеми з готівкою виникли після того, як у міста понаїжджали натовпи "захисників", готівки на всіх не вистачає, вірніше вистачає, але не звичайним людям".

Інформацію підтверджує також ]]>пресслужба]]> ЛОВА:

"Обсяг готівки, яка завозиться з території РФ, протягом року ніхто не змінював. Втім, на її отримання зараз претендує не тільки місцеве населення, а й десятки тисяч військових РФ, які базуються в області. Пріоритет надають, звісно, бойовикам. Те, що залишиться, видають цивільним клієнтам банку. Черги із невдоволених зростають щодня".

Проблем додають також відключення банкоматів, от як у тимчасово окупованому Сватовому. Тепер люди там фізично не можуть отримати свої пенсії або соціальні виплати, тому що їм пропонують записуватись за отриманням готівки у спеціально визначені дні. Відтак, утворюються довжелезні черги, де літні люди та інваліди вимушені стояти годинами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк