14.03.2023, 22:10

Російському кореспондентові, який знімає "сюжети" на окупованій Луганщині, повідомили про підозру

прокуратура

Російському кореспонденту-пропагандисту, який перебуває на окупованій території Луганщини та знімає "сюжети", повідомлено про підозру.

Про це ]]>повідомила]]> прокуратура Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

За даними слідства, 38-річний уродженець РФ, військовий кореспондент одного з російських видавництв, з початку повномасштабного вторгнення знаходиться на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Підозрюваний має свій YouTube-канал, де систематично створює пропагандистські матеріали військової тематики.

Крім того, фігурант проводить інтерв'ю місцевих жителів з приводу подій, що відбуваються, та зустрічається з представниками так званої "ЛНР". У цих відеоматеріалах він виправдовує збройну агресію РФ та окупацію. Також підозрюваний має свій Telegram-канал, де активно провадить пропагандистську діяльність на користь РФ.

На даний час вживаються заходи щодо оголошення особи у розшук та застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене йому загрожує обмеження волі строком до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Поліцейські Луганщини затримали російського військового в Харківській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк