19.03.2023, 10:37

Пригожин створює інформаційний фон, щоб виправдати нездатність захопити або оточити Бахмут - ISW

Бахмут, война

Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин намагається створити інформаційні умови, щоб пояснити кульмінацію діяльності групи навколо Бахмута.

Пригожин почав готувати іінформаційний фон, щоб виправдати нездатність завершити оточення Бахмута. Про це ]]>йдеться ]]>в аналітичному зведенні Вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Зазначається, що в інтерв'ю "РИА ФАН" Пригожин заявив, що українські сили готуються до контрнаступу на п'ятьох окремих напрямках: на Бєлгородську область, в районі Кремінної, на Бахмут, в сторону Донецька та у Запорізькій області. За його словами, українські сили почнуть ці операції в середині квітня.

"Пригожин описав українські сили як такі, що мають достатню бойову силу, щоб почати масований контрнаступ на всьому театрі військових дій, щоб виправдати нездатність групи Вагнера завершити захоплення або оточення Бахмута", - йдеться у звіті ISW.

Пригожин заявив, що українські сили готуються нанести контрудар по флангам "Вагнера" в районі Бахмута і що бійці групи готуються до цих контратаків.

Як зазначають аналітики ISW, бойовики "Вагнера" проводять авантюристичні атаки на населені пункти, які легше захопити на північ та північний захід від Бахмута, оскільки їхня здатність досягати тактичних успіхів у самому Бахмуті зменшується.

"Пригожин, ймовірно, намагається подати ці дії як охорону флангів у рамках підготовки до наступу...

Пригожин також стверджував, що українські сили дислокують у Бахмуті щонайменше 19 000 військовослужбовців, що, ймовірно, є спробою виправдати відсутність прогресу Вагнера у місті", - йдеться у звіті ISW.

Сили оборони України продовжують стримувати ворога на сході країни, незважаючи на спроби росіян оточити та захопити Бахмут. Про це написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

"Їх плани щодо окупації Бахмута зараз провалюються", - написав Єрмак у Telegram. 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк