19.03.2023, 17:35

Окупований Сєвєродонецьк атакують полчища мишей - соцмережі

Ольга Ранська | Всі новини автора
мышь

Тимчасово окупований Сєвєродонецьк, що на Луганщині, пережив чи не найсуворішу зиму за всю історію свого існування. Люди, що залишилися в окупації без опалення та інших комунікацій, змушені були зігріватися всіма доступними для "середньовіччя" способами. Проте, з настанням першого весняного тепла сєвєродончани зіткнулися з іще однією проблемою - нашестям мишей.

Про це повідомляють учасники регіональних чатів, передає Час Пік.

У колись густонаселеному 150-тисячному місті залишилося лише близько 8 тисяч громадян. Втікаючи від війни, сєвєродончани залишили свої будинки, квартири, гаражі та господарські споруди напризволяще. Тепер люди, яким вдається додзвонитися у відрізаний від цивілізації Сєвєродонецьк, свідчать про полчища мишей, які "освоюють" порожні будинки та квартири.

"У будинку є світло і газ. Вода біля під'їзду. І величезна кількість мишей - просто нашестя", - написала в одній з місцевих спільнот одна з сєвєродончанок, що виїхала з міста.

Проблем додають зграї бродячих собак, які за рік великої війни безконтрольно розплодилися та продовжують розмножуватися. За відсутності нормального водопостачання, а також будь-яких медичних послуг можна говорити про вкрай несприятливі тенденції, які можуть спровокувати небезпечні епідемії в регіоні.

Так, раніше повідомлялося про те, що на території т.зв. "ЛНР" окупаційна "влада" не в змозі поповнити запаси препаратів від сказу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк