24.03.2023, 16:23

На Луганщині продовжується робота з викриття колаборантів

Оксана Мовчан | Всі новини автора
суд

Протягом цього року СБУ скерувала до суду справи щодо 45 колаборантів із Луганщини.

Про це у ]]>Фейсбуці]]> повідомляє 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік. 

"Триває робота оперативників та слідчих СБУ щодо документування дій осіб, які пішли на співпрацю з ворогом і заплямували себе зрадництвом. З початку 2023 року слідчі СБУ скерували до суду обвинувальні матеріали щодо 45 колаборантів, які служать ворогу в окупаційних адміністраціях на тимчасово захопленій території Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, щойно завершено досудове розслідування стосовно ще двох громадян України, які "служать" окупаційній владі так званої "ЛНР". Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, влітку 2022 року 22-річна мешканка Щастинського району Луганщини вступила у злочинну змову з окупаційними військами РФ і представниками так званої "ЛНР". Вона добровільно зайняла "посаду" у так званому "Новоайдарському районному відділі внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ ЛНР".

Наразі їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Також, стосовно 37-річного мешканця м. Кадіївка матеріали обвинувачення вже направлено до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Читайте також:

"Десятки вантажівок з БК та іншим добром": Партизани "паралізували" логістику окупантів по всій Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк