25.03.2023, 18:01

Коли з'явиться зв'язок у "трикутнику" Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне: окупанти "нагодували" новими обіцянками

Ольга Ранська | Всі новини автора
нет связи

Стільниковий зв'язок в окупованому "трикутнику" (Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ) зник понад місяць тому. Інтернет "відійшов у минуле" ще раніше. Весь цей час люди фактично відрізані не лише від цивілізованого світу, а й від екстрених служб. При цьому окупанти й не збираються вирішувати цю проблему.

Так, у регіональних чатах все частіше з'являється інформація про те, що зв'язок, можливо, з'явиться влітку. Проте ще взимку російські загарбники та місцеві колаборанти запевняли, що вирішать проблему вже у березні, але, як кажуть, віз і нині там. Тепер, щоб зателефонувати кудись за межі окупованого "трикутника", потрібно з нього виїхати досить далеко. А для спритніших є екстремальний варіант - спробувати "зловити" зв'язок на даху однієї з багатоповерхівок:

"Неможливо нікуди додзвонитися. Звязки немає у половини області",

"[У Рубіжному] обіцяють зв'язок червень-липень",

"Від'їжджаєш від Сєвєродонецька і зв'язок з'являється, не доїжджаючи до Айдара (понад 40 км - прим. ред.)",

"[У Сєвєродонецьку] сотова норм ловить на дахах", - пишуть люди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що довга відсутність мобільного зв'язку в низці населених пунктів Луганщини окупаційній "владі" стає виправдовувати все складніше. Раніше загарбники запевняли, що інформаційний вакуум - це вимушений захід, вжитий нібито для боротьби з українськими партизанами. Однак люди вже починають думати, що це "затишшя перед бурею".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк