29.03.2023, 17:16

Нові заяви окупантів: що стане "символом відродження Сєвєродонецька"?

Ольга Ранська | Всі новини автора
льодовий палац

Окупаційна "влада" повідомила, що російський інститут просторового планування РФ розробляє проєкт відновлення Сєвєродонецька. Одним з центральних об'єктів, з яких нібито планують розпочати відбудову, стане Льодовий палац, який було зруйновано через пожежу після російських обстрілів у червні 2022 року.

Про це сьогодні стало відомо з окупаційних інтернет-ресурсів, повідомляє Час Пік.

Начальник одного з відділів інституту просторового планування РФ повідомляє, що наразі планують відбудовувати соціальну інфраструктуру, зокрема Льодовий палац.

"Льодовий палац будувався майже півстоліття тому, він завершив архітектурний ансамбль центру міста та стане символом відродженого Сєвєродонецька. Крім того, реконструкція Льодового палацу зробить його головним спортивним центром Сєвєродонецької агломерації ", — повідомляють росіяни у своїх джерелах.

Зате вони мовчать про відновлення житлових будівель та комунальних комунікацій, що найбільш необхідно для місцевих жителів.

Нагадаємо, що житловим фондом окупованого міста ніхто не займається, а "ремонтні роботи" проводились лише в тих будинках, що вціліли. За інші ніхто не брався під приводом відсутності необхідної техніки. Це призвело до того, що обвалюються будівлі, які були пошкоджені обстрілами. 

Читайте також: "Людям дійшло, що не все так райдужно": Очевидець розповів про ситуацію та проблеми жителів Сєвєродонецька

"На 90% об'єктах окупанти нічого не починали робити": Власенко про ситуацію у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк