26.03.2023, 09:26

"Людям дійшло, що не все так райдужно": Очевидець розповів про ситуацію та проблеми жителів Сєвєродонецька

Віктор Білий | Всі новини автора

Ситуація у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганській області не така вже й райдужна, як розповідають місцеві "почекуни" та колаборанти. У місті вистачає проблем, але не всі "можуть" про них розповісти.

Ось, що пише мешканка міста у регіональному пабліку:

"Зв'язок із Сєвєродонецьком сьогодні дуже поганий, вдалося пробитися після 16.00 - чути було ривками. У місті зранку було голосно, потім усі норми. Нам повідомили, що люди між собою говорять, про те, куди поїдуть влітку. Люди перезимували, пересиділи. Частина знайомих збирається до Луганська чи до Росії - працювати вахтою. Жінки, у кого є рідні в Україні, збираються на літо до родин.

Запах у місті місцями зовсім не витримати, води не вистачає, вона буквально у кількох будинках. Важко жити. Навіть ті, хто залишився і влаштувалися на якісь "хлібні місця" до адміністрації - ледве витягують. Знайомий охоронець у міськраді не отримував зарплату з жовтня, його донька навчається у Луганську, там і підробляє десь у кафе, привозить гроші на вихідні чи продукти – вигідніше із Луганська везти їжу. Добре одержують лише будівельники, причому не наші, а з Росії.

Звичайно, є, хто сипле в очі "москва не відразу будувалася", але є ті, до кого дійшло, що не все так райдужно, як вони очікували. Люди бояться контрнаступу і того, що робити, коли Сєвєродонецьк відвоюють.

Роблять російські паспорти, бо без цього навіть двірником чи продавцем не влаштуєшся".

Також у місті процвітає мародерство. За словами місцевих жителів не гидують легкою наживою і так звані "сусіди".

Читайте також: Коли з'явиться зв'язок у "трикутнику" Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне: окупанти "нагодували" новими обіцянками

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк