31.03.2023, 15:49

"Паспортизації" населення у Лисичанську заважає навіть погода

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Лисичанск

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області через рясний снігопад стався справжній колапс: місто без "електрики", зв'язку немає, транспорт не ходить. Погодні умови завадили й місцевому гауляйтеру Швидкому проводити "паспортизацію" населення.

Про це повідомляють учасники місцевих проросійських Telegram-каналів і чатів, передає Час Пік.

Луганську область буквально засипало снігом. Але попри негоду мешканцям міста якимось чином вдалося вийти на зв'язок.

"Лисичанськ вийшов на зв'язок. Завалило сильно снігом. Поламало багато дерев", - повідомляють у чаті.

Навіть у тих районах міста, в яких була електрика і місцями можна було спіймати зв'язок - ці "блага цивілізації" на цей час відсутні. Транспорт містом не ходить, людям довелося йти пішки на роботу.

"Місто без електрики та зв'язку (у тих місцях, де це було). Транспорт не їздить. Люди йшли пішки на роботу. Мої йшли з ГТВ в центр! Пішки! Зараз вийшло сонце і все тане", — пише місцева мешканка.

Примусова паспортизація у місті набирає обертів - "місцева влада" в особі "Швидкого" подбала про населення, організувавши транспорт для відряджання документів до Луганська. Але у зв'язку зі снігопадом довелося відкласти "обслуговування" охочих отримати паспорт РФ.

"Вчора на ГТВ приїжджала перша машина, від Скорого, збирали документи на паспорт і відвезли до Луганська. За день 50 осіб обслужили. Сьогодні через негоду не приїхали. Снігу раді, бо це перший сніг за зиму, але дуже багато", — розповідають очевидці.

Читайте також:

"Танки і ракети є, а автобусів, води та світла немає": Снігопад на окупованій Луганщині спричинив комунальний колапс

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк