01.04.2023, 19:08

Під Бахмутом загинув білоруський доброволець, колишній торнадівець "Моджахед"

Марина Гончар | Всі новини автора

У боях на Бахмутському напрямку загинув білоруський доброволець, ексбоєць батальйону "Торнадо" Данило Ляшук із позивним "Моджахед".

Про це сьогодні повідомили на офіційній сторінці "Моджахеда" у Telegram, передає Час Пік.

Ляшук Данило - український військовий родом із міста Брест Республіки Білорусь. Після анексії Криму у 2014 році прийняв рішення воювати на боці України та вступив до лав добровольчого батальйону "Торнадо", який діяв на сході України в зоні ООС. У 2015 році під час бойових дій у районі Станиці Луганської отримав тяжке поранення.

Цього ж року Ляшук був затриманий у кримінально-політичній справі проти батальйону "Торнадо". У 2017 році був засуджений до 10 років ув'язнення, однак у червні 2021 року вийшов на волю за "законом Савченко".

Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Ляшук знову пішов на фронт. Захищав Київ та передмістя Києва як доброволець. Весною 2022 року брав участь у боях за Харків. У липні 2022 року офіційно вступив до лав ЗСУ. Був направлений на захист Миколаївської області. Проводив диверсійні роботи на території окупованої Херсонської області.

У серпні 2022 року під час виконання бойового завдання "Моджахед" отримав друге тяжке поранення, але після низки операцій та реабілітації знову вирушив захищати Україну.

Читайте також: 

Сьогодні вночі окупанти знову обстріляли Донеччину: у Дружківці є постраждалі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк