02.04.2023, 10:39

"Снігова катастрофа": окупанти на Луганщині програють поєдинок із негодою

оккупанты на Луганщине проигрывают поединок с непогодой

Наприкінці березня на Луганщину обрушився сильний снігопад. Окупаційна влада виявилася неготовою до несподіваного погодного сюрпризу. Жителі багатьох населених пунктів досі залишаються без світла та води.

Наприкінці березня через сильний снігопад, за даними прес-служби "МНС ЛНР" без електропостачання залишилося понад 116 тисяч абонентів у 205 населених пунктах регіону, без водопостачання - близько 300 тисяч жителів. Досі води та світла немає у сотні населених пунктів, повідомляє Час Пік.

Без світла залишилися абоненти в Луганську, Алчевську, Лутугинському, Краснодонському, Свердловському, Перевальському, Слов'яносербському, Старобільському, Станично-Луганському районах, Щасті, Кіровську, Лисичанську, Красному Лучі, Первомайську.

Поки окупанти на камеру прибирають повалені дерева і хвацько чистять від снігу кілька головних доріг у Сєвєродонецьку та Лисичанську, люди у соцмережах викладають відео своїх "пригод" під час пересування вулицею.

Якщо в містах ще можна було абияк пробиратися кучугурами та калюжами, то на трасі машинам доводиться стояти в заторах по дві доби.

Як розповідають у російських новинах, в "ЛНР" у розчищення трас і доріг від снігу та повалених дерев крім комунальників, беруть участь військовослужбовці та росгвардійці. Але за словами очевидців, на трасах цієї картини вони не спостерігають.

Обуреним людям пропонують почекати ще трохи - у деяких населених пунктах воду та світло обіцяють дати лише за кілька діб. Та й на трасах "пастки" скоро відкриються - адже сніг колись розтане.

Тепер "МНС ЛНР" попереджає, що очікується різке піднесення рівня води на річках та затоплення господарських та житлових будівель на заплавних територіях...

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк