04.04.2023, 21:16

Судитимуть колаборанта з Луганщини, який воював проти ЗСУ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
зрадник

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України, який вступив до "лав" так званої "народної міліції ЛНР". 

Про це повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування та державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2015 року 37-річний мешканець м. Алчевськ Луганської області добровільно вступив до лав не передбаченого законом збройного формування "4 ОМСБР 2 АК НМ ЛНР" окупаційної адміністрації РФ на посаду "гранатометник" "окремого гранатометного взводу 2-го окремого мотострілецького батальйону 4 ОМСБР 2 АК НМ ЛНР".

Місцем постійної дислокації батальйону було визначено м. Алчевськ.

На "службі" фігурант отримав військову форму, стрілецьку вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

Підозрюваний брав безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ в період з квітня 2015 року по 2020 рік.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року він продовжив воювати проти України.

У середині березня поточного року військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон в Донецькій області.

За сукупністю кримінальних правопорушень бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:

"Проукраїнський настрій - мінус оселя": окупанти у Сватовому поповнюють житловий фонд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк